Skip to content
Watersnijden

Aluminium snijden met water

Watersnijden is bij uitstek geschikt voor het snijden van aluminium en biedt verschillende voordelen.

Aluminium snijden met water

Watersnijden is bij uitstek geschikt voor het snijden van aluminium en biedt verschillende voordelen.

Zo is het mogelijk om aluminium met een hoge snelheid te bewerken wat prijstechnisch altijd gunstig is. Door het koude proces kunnen we enorm hoge toleranties halen en een mooi snijoppervlak krijgen. 

Aluminium is een lichtgewicht en duurzaam metaal, wat de mogelijkheid biedt om een belangrijke gewichtsbesparing te realiseren. Daarnaast heeft aluminium een uitstekende corrosiebestendigheid. Door een extra oppervlaktebehandeling, zoals bijvoorbeeld anodiseren, kan de weerstand tegen corrosie nog verder verbeterd worden. Aluminium wordt op grote schaal toegepast in de bouw, chemische industrie en voedingsmiddelenindustrie. Aluminium is zeer makkelijk te verwerken. MDS parts bv heeft diverse soorten voorradig tot een dikte van 60mm. Diktes boven 60mm kunnen we zeer snel voorradig hebben.

Aluminium watersnijden met abrasief

Door het toevoegen van abrasief aan het watersnijden kunnen uiterst precieze vormen uit aluminium gesneden worden met een zeer fijne rand. Zo is er (vrijwel) geen verdere nabehandeling nodig. En omdat er ook door veel dikkere oppervlaktes gesneden kan worden dan bijvoorbeeld met lasersnijden het geval is, kunnen er ook meerdere lagen tegelijk behandeld worden wat zowel in de kosten als voor de levertijd enorme voordelen oplevert.

Dag en nacht, volledig geautomatiseerd aluminium watersnijden

Dankzij ons volledig geautomatiseerde systeem kunnen we 7 dagen per week, 24 uur per dag aluminium watersnijden. Op deze manier verkorten we de levertijden voor onze klanten aanzienlijk en kunnen we de hoge service bieden die verwacht mag worden.

Bij MDS Parts zijn we expert op het gebied van watersnijden en door onze uitstekende software zijn we in staat om meerdere producties met een optimaal rendement uit het aluminium te snijden. Dus duurzaam, maar ook voordelig.

VOORDELEN BETON OP MAAT SNIJDEN

Beton op maat snijden biedt veel voordelen ten opzichte van laser- of plasmasnijden:

  • Vrijwel braamloze snede
  • De snede is constant en van hoge kwaliteit
  • Er wordt geen warmte in het materiaal gebracht, waardoor de eigenschappen van het materiaal gelijk blijven
  • Geen vervorming of verkleuring op de snijranden
  • Er ontstaan tijdens het snijproces geen giftige dampen
  • Er kan fijner en nauwkeuriger worden gesneden dan met een laser of plasma
  • Je kunt veel kleinere gaatjes snijden
watersnijden_detail
Watersnijden

Soorten Aluminium

Aluminium hebben we ook in gegoten, gefreesd en extra harde uitvoeringen. Ook specials en speciale legeringen hebben we snel voor onze klanten op voorraad, zodat de wachttijd beperkt wordt tot een minimum.

Legering
Werkstofnr.
Verspanen
Anodiseren
Koud vervormen
Warm vervormen
Lassen
Zeewaterbestendig
AW1050
30255
B
C
A
A
B
A
AW5083
33547
A
B
C
A
B
A
AW5754
33535
B
B
A
A
A
A
AW6082
32315
A
A
D
A
A
B
AW7075
34365
A
B
D
D
D
D

A – Zeer goed
B – Goed
C – Matig
D – Ongeschikt

bewerkingen:

UW WERKTEKENINGEN AANLEVEREN

BINNEN 1 WERKDAG ZULLEN WIJ UW AANLEVERING IN BEHANDELING NEMEN

Via onze aanleverpagina kunt u zelf de tekeningen uploaden en diverse parameters invoeren. Hierna doen we u binnen 24 uur een passende offerte toekomen. Na goedkeuring van de offerte starten we direct de productie. Uw goedgekeurde concept zal worden omgezet in werkelijkheid. Onze watersnijdtafels zullen de productie realiseren en we houden u digitaal op de hoogte middels foto’s. Hierna zullen we uw eindproduct direct afleveren.

Back To Top