skip to Main Content
Watersnijden

Rubber snijden met water

Rubbere platen en afdichtingen worden toegepast in vele sectoren zoals de chemie en petrochemie, farmacie, bouw en scheepvaart.

Rubber snijden met water

Rubbere platen en afdichtingen worden toegepast in vele sectoren zoals de chemie en petrochemie, farmacie, bouw en scheepvaart.

Wij leveren vele verschillende soorten en afmetingen rubber plaat en band, eventueel op maat gesneden. Naast traditionele en bekende rubber kwaliteiten zoals SBR, NBR (Nitril), EPDM, CR (Neopreen), PARA (Natuurrubber) leveren wij ook hoogwaardig silicone rubber alsmede Viton® materiaal. Naast rubberplaat leveren wij ook flenspakkingen en afdichtingen uit asbestvrije vezelplaat welke geschikt zijn voor hoge drukken en temperaturen.

Celrubber kenmerkt zich door de grote veerkracht en hoge samendrukbaarheid. Het is hierdoor zeer geschikt als afdichtingsmateriaal voor bijvoorbeeld ramen en deuren. MDS parts heeft EPDM, Neopreen en Nitril celrubber vrijwel alle afmetingen op voorraad. Watersnijden is perfect voor het snijden van rubber en biedt veel voordelen. Zo is het mogelijk om rubber met een hoge snelheid te bewerken wat gunstig is voor de productietijd en de kosten.

Watersnijden met abrasief

Door het toevoegen van abrasief aan watersnijden kunnen uiterst precieze vormen uit rubber gesneden worden met een zeer fijne rand en tot een dikte van maar liefst 200 mm. Daarnaast is er verder (vrijwel) geen nabehandeling nodig. En omdat er ook door veel dikkere oppervlaktes gesneden kan worden dan met andere manieren van snijden het geval is, kunnen er ook meerdere lagen tegelijk behandeld worden wat zowel in de kosten als voor de levertijd enorme voordelen oplevert.

Dag en nacht, volledig geautomatiseerd rubber watersnijden

Dankzij ons volledig geautomatiseerde systeem kunnen we 7 dagen per week, 24 uur per dag rubber watersnijden. Op deze manier verkorten we de levertijden voor onze klanten aanzienlijk en kunnen we de hoge service bieden die verwacht mag worden.

VOORDELEN VAN WATERSNIJDEN

Beton op maat snijden biedt veel voordelen ten opzichte van laser- of plasmasnijden:

  • Vrijwel braamloze snede
  • De snede is constant en van hoge kwaliteit
  • Er wordt geen warmte in het materiaal gebracht, waardoor de eigenschappen van het materiaal gelijk blijven
  • Geen vervorming of verkleuring op de snijranden
  • Er ontstaan tijdens het snijproces geen giftige dampen
  • Er kan fijner en nauwkeuriger worden gesneden dan met een laser of plasma
  • Je kunt veel kleinere gaatjes snijden
watersnijden_detail
Watersnijden

Bij MDS Parts zijn we expert op het gebied van rubber watersnijden en door onze uitstekende software zijn we in staat om meerdere producties met een optimaal rendement uit het rubber te snijden. Dus duurzaam, en kostenefficiënt. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Legering
Slijtvast
Resistentie
Veerkracht
Zeewaardig
UV
SBR
A
C
A
B
C
Neopreen
A
B
A
A
C
EPDM
A
B
A
A
A
NBR
A
B
A
B
A
Viton
A
A
A
B
A

A – Zeer goed
B – Goed
C – Matig
D – Ongeschikt

MDS kan dit voor u betekenen:

UW WERKTEKENINGEN AANLEVEREN

BINNEN 1 WERKDAG ZULLEN WIJ UW AANLEVERING IN BEHANDELING NEMEN

Via onze aanleverpagina kunt u zelf de tekeningen uploaden en diverse parameters invoeren. Hierna doen we u binnen 24 uur een passende offerte toekomen. Na goedkeuring van de offerte starten we direct de productie. Uw goedgekeurde concept zal worden omgezet in werkelijkheid. Onze watersnijdtafels zullen de productie realiseren en we houden u digitaal op de hoogte middels foto’s. Hierna zullen we uw eindproduct direct afleveren.

Back To Top