Skip to content
Draaien

DRAAIEN

MDS Parts

DRAAIEN

MDS Parts

DRAAIEN (EN FREZEN)

Speciale verspanende bewerkingen waarin MDS Parts gespecialiseerd is zijn: Draaien en Frezen. Frezen wordt uitgevoerd middels een freesbank, draaien op een draaibank. De basisvorm van het basismateriaal kan stevig bewerkt worden door deze technieken. Deze vormen van verspanen worden zowel binnen de werktuigbouwkunde als binnen de houtverwerkende industrie toegepast. De twee technieken draaien en frezen kunnen zowel met de hand worden gedaan als computer gestuurd middels een CNC draai- of freesbank. CNC betekend Computer Numerical Control. Dit houdt in dat deze machines computergestuurd zijn.

DE TECHNIEK VAN DRAAIEN

Wanneer wij draaien, klemmen we het desbetreffende matriaal/product wat verspaand dient te worden in een klem. Hierna wordt de klem vastgedraaid en wordt het materiaal/product stevig geklemd en draait deze in hoge snelheid rond. Hieropvolgend word een beitel in beiden richtingen tegen het product aan gedrukt (langsrichting en dwarsrichting). De beitel draait vervolgens spanen van het product af om het daarmee een gewenste vorm te geven. Om deze gewenste vorm te krijgen moet de machine door de draaier goed worden ingesteld, de juiste snelheid worden gehanteerd en moeten de juiste beitels worden gebruikt.

VOORDELEN VAN DRAAIEN

Draaien met MDS Parts biedt u vele voordelen ten opzichte van onze concurrenten:

  • Snelle productie en dus snelle levering
  • Uw snijdelenpakket aangevuld met draaiwerk
  • Door onze grote inkoop ligt onze verkoopprijs laag
draaien1
draaien2

DRAAIEN: MATERIAAL ONAFHANKELIJK

Draaien is op vrijwel ieder materiaal toe te passen. Van zachte schuimen tot harde steensoorten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een greep uit de materialen:

  • Metalen: staal, rvs(roestvaststaal)koper, titanium, aluminium etc.
  • Hout: spaanplaten, MDF, eiken, teak etc.
  • Kunststoffen: HMPE, POM, PVC etc.

DRAAIEN: MATERIAAL ONAFHANKELIJK

Draaien is op vrijwel ieder materiaal toe te passen. Van zachte schuimen tot harde steensoorten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een greep uit de materialen:

  • Metalen: staal, rvs(roestvaststaal)koper, titanium, aluminium etc.
  • Hout: spaanplaten, MDF, eiken, teak etc.
  • Kunststoffen: HMPE, POM, PVC etc.
draaien2

UW WERKTEKENINGEN AANLEVEREN

BINNEN 1 WERKDAG ZULLEN WIJ UW AANLEVERING IN BEHANDELING NEMEN

Via onze aanleverpagina kunt u zelf de tekeningen uploaden en diverse parameters invoeren. Hierna doen we u binnen 24 uur een passende offerte toekomen. Na goedkeuring van de offerte starten we direct de productie. Uw goedgekeurde concept zal worden omgezet in werkelijkheid. Onze watersnijdtafels zullen de productie realiseren en we houden u digitaal op de hoogte middels foto’s. Hierna zullen we uw eindproduct direct afleveren.

KLANTENGROEP VAN MDS PARTS

Enkele industrieën waarvoor wij werken

MACHINEBOUW

MDS Parts is een ideale partner voor de machinebouw. Middels onze watersnijd techniek met het koude snijproces wordt vervorming, delaminatie, scheurvorming en verkleuring voorkomen. Moeiteloos snijden we door de materialen aluminium, rvs, HMPE, POM, koolstofvezel, titanium en composieten. Doordat we tijd reserveren voor spoedklussen kunnen we hier snel op inspelen wanneer u een vervangend onderdeel nodig heeft. Denk hierbij aan tandwielen, geleiders, pakkingen, flenzen en vele andere toepassingen.

VOEDSELINDUSTRIE

Watersnijden is uitermate geschikt voor de voedselindustrie. Door de techniek van het waterstraalsnijden zijn de sneden uitzonderlijk glad. Bacteriën krijgt zo geen kans zich te hechten aan de snijvlakken. Veel gebruikte kunststoffen in de voedselindustrie zijn PVC, HDPE, HMPE, POM/PA, Polycarbonaat en PP. Moeiteloos snijden we door deze materialen heen en zorgen voor een super gladde afwerking.

KUNST & OVERIG

Ook voor bijzondere creaties kunt u bij ons terecht. Van ornamenten tot reclameborden. Tot onze klanten behoren ook kunstenaars, designers en reclamebureaus.

AGRO INDUSTRIE

Watersnijden kent ook vele toepassingen in de agrarische en groen-industrie. Denk aan onderdelen voor bomenrooimachines, sorteermachines, verpakkingsmachines, maar ook snijwerk voor ploegen, balenklemmen, plant- en pootmachines kunnen wij verzorgen. Ook de nabewerking kunnen wij voor onze rekening nemen, zodat u een compleet product ontvangt welke u direct kunt toepassen.

Back To Top