Skip to content
Staal frezen

FREZEN

FREZEN

Een bekende verspaningstechniek is ‘Frezen’. Wanneer we gaan frezen worden er kleine stukjes materiaal verwijderd van het basismateriaal door middel van snijgereedschap (frees). Door deze techniek kunnen we verschillende materialen in de juiste vorm brengen. We kunnen vele materialen gebruiken bij het frezen zoals hout en kunststof. De meest voorkomende is toch wel metaal. Metaal is sterk en daarom is er een speciale techniek nodig om deze te verspanen.

In verschillende bedrijven in de werktuigbouwkunde en metaaltechniek staat een freesbank om onderdelen en producten te frezen. Een freesbank kan zowel computergestuurd zijn als conventioneel. Bij een computergestuurde freesbank programmeert de frezer de computer die aan de freesbank verbonden is. Bij conventioneel frezen maakt de frezer gebruik van een conventionele freesbank die hij of zij zelf handmatig moet instellen.

VOORDELEN VAN FREZEN

Frezen met MDS Parts biedt u vele voordelen ten opzichte van onze concurrenten:

  • Snelle productie en dus snelle levering
  • Door onze grote inkoop ligt onze verkoopprijs laag
  • Frezen tot de halve millimeter nauwkeurig
frezen3
frezen2

FREZEN: MATERIAAL ONAFHANKELIJK

Het is voor de klanten van MDS Parts een groot voordeel dat de combinatie watersnijden en frezen onder één dak te vinden is. Dit schakelt niet alleen prettig in de communicatie, maar we hebben ook altijd materiaal op voorraad, scheelt het onze klant in transportkosten en kunnen wij veel onderdelen voordelig aanbieden.

FREZEN: MATERIAAL ONAFHANKELIJK

Frezen is op vrijwel ieder materiaal toe te passen. Van zachte schuimen tot harde steensoorten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een greep uit de materialen:

frezen2

UW WERKTEKENINGEN AANLEVEREN

BINNEN 1 WERKDAG ZULLEN WIJ UW AANLEVERING IN BEHANDELING NEMEN

Via onze aanleverpagina kunt u zelf de tekeningen uploaden en diverse parameters invoeren. Hierna doen we u binnen 24 uur een passende offerte toekomen. Na goedkeuring van de offerte starten we direct de productie. Uw goedgekeurde concept zal worden omgezet in werkelijkheid. Onze watersnijdtafels zullen de productie realiseren en we houden u digitaal op de hoogte middels foto’s. Hierna zullen we uw eindproduct direct afleveren.

KLANTENGROEP VAN MDS PARTS

Enkele industrieën waarvoor wij werken

MACHINEBOUW

MDS Parts is een ideale partner voor de machinebouw. Middels onze watersnijd techniek met het koude snijproces wordt vervorming, delaminatie, scheurvorming en verkleuring voorkomen. Moeiteloos snijden we door de materialen aluminium, rvs, HMPE, POM, koolstofvezel, titanium en composieten. Doordat we tijd reserveren voor spoedklussen kunnen we hier snel op inspelen wanneer u een vervangend onderdeel nodig heeft. Denk hierbij aan tandwielen, geleiders, pakkingen, flenzen en vele andere toepassingen.

VOEDSELINDUSTRIE

Watersnijden is uitermate geschikt voor de voedselindustrie. Door de techniek van het waterstraalsnijden zijn de sneden uitzonderlijk glad. Bacteriën krijgt zo geen kans zich te hechten aan de snijvlakken. Veel gebruikte kunststoffen in de voedselindustrie zijn PVC, HDPE, HMPE, POM/PA, Polycarbonaat en PP. Moeiteloos snijden we door deze materialen heen en zorgen voor een super gladde afwerking.

KUNST & OVERIG

Ook voor bijzondere creaties kunt u bij ons terecht. Van ornamenten tot reclameborden. Tot onze klanten behoren ook kunstenaars, designers en reclamebureaus.

AGRO INDUSTRIE

Watersnijden kent ook vele toepassingen in de agrarische en groen-industrie. Denk aan onderdelen voor bomenrooimachines, sorteermachines, verpakkingsmachines, maar ook snijwerk voor ploegen, balenklemmen, plant- en pootmachines kunnen wij verzorgen. Ook de nabewerking kunnen wij voor onze rekening nemen, zodat u een compleet product ontvangt welke u direct kunt toepassen.

Back To Top