Skip to content
Watersnijden

WATERSNIJDEN

Watersnijmachines voor FERRO & NON FERRO

WATERSNIJDEN

Watersnijmachines voor FEROO & NON FERRO

Watersnijden, ook wel waterstraalsnijden genoemd, is een veelzijdige techniek met oneindig veel toepassingsmogelijkheden. Water wordt met behulp van hydraulische drukversterkers van mechanische hogedrukpompen op zeer hoge druk gebracht (tot wel 3600 bar), en vervolgens door een straalbuis en spuitkop geperst. De druk achter het water is zo groot dat het met meer dan tweemaal de geluidsnelheid uit de straalbuis komt en zo een snijdende werking krijgt. De waterstraal is zeer nauwkeurig en kan de meest complexe vormen uit alle materialen snijden.

WATERSNIJDEN

MET & ZONDER ABRASIEF

Het gros van de materialen dat bij watersnijden wordt verwerkt bestaat uit harde en slijtvaste materialen, zoals bijvoorbeeld staal, rvs, aluminium of marmer. Dit wordt abrasief gesneden. Bij abrasief watersnijden wordt er heel fijn zand (garnet) aan de waterstraal toegevoegd. Door toevoeging van het garnet ontstaat er een schurende en slijpende werking van de waterstraal, waardoor deze makkelijker door harde materialen snijdt. Watersnijden zonder abrasief wordt toegepast om dunne kunststoffen en transparante materialen te snijden.

VOORDELEN VAN WATERSNIJDEN

Watersnijden biedt veel voordelen ten opzichte van laser- of plasmasnijden:

  • Vrijwel braamloze snede
  • De snede is constant en van hoge kwaliteit
  • Er wordt geen warmte in het materiaal gebracht, waardoor de eigenschappen van het materiaal gelijk blijven
  • Geen vervorming of verkleuring op de snijranden
  • Er ontstaan tijdens het snijproces geen giftige dampen
  • Er kan fijner en nauwkeuriger worden gesneden dan met een laser of plasma
  • Je kunt veel kleinere gaatjes snijden
watersnijden_detail
watersnijden_materialen

WATERSNIJDEN: MATERIAAL ONAFHANKELIJK

Watersnijden is op vrijwel ieder materiaal toe te passen. Van zachte schuimen tot harde steensoorten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een greep uit de materialen:

WATERSNIJDEN: MATERIAAL ONAFHANKELIJK

Watersnijden is op vrijwel ieder materiaal toe te passen. Van zachte schuimen tot harde steensoorten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een greep uit de materialen:

watersnijden_materialen

UW WERKTEKENINGEN AANLEVEREN

BINNEN 1 WERKDAG ZULLEN WIJ UW AANLEVERING IN BEHANDELING NEMEN

Via onze aanleverpagina kunt u zelf de tekeningen uploaden en diverse parameters invoeren. Hierna doen we u binnen 24 uur een passende offerte toekomen. Na goedkeuring van de offerte starten we direct de productie. Uw goedgekeurde concept zal worden omgezet in werkelijkheid. Onze watersnijdtafels zullen de productie realiseren en we houden u digitaal op de hoogte middels foto’s. Hierna zullen we uw eindproduct direct afleveren.

Enkele industrieën waarvoor wij werken

MACHINEBOUW

MDS Parts is een ideale partner voor de machinebouw. Middels onze watersnijd techniek met het koude snijproces wordt vervorming, delaminatie, scheurvorming en verkleuring voorkomen. Moeiteloos snijden we door de materialen aluminium, rvs, HMPE, POM, koolstofvezel, titanium en composieten. Doordat we tijd reserveren voor spoedklussen kunnen we hier snel op inspelen wanneer u een vervangend onderdeel nodig heeft. Denk hierbij aan tandwielen, geleiders, pakkingen, flenzen en vele andere toepassingen.

VOEDSELINDUSTRIE

Watersnijden is uitermate geschikt voor de voedselindustrie. Door de techniek van het waterstraalsnijden zijn de sneden uitzonderlijk glad. Bacteriën krijgt zo geen kans zich te hechten aan de snijvlakken. Veel gebruikte kunststoffen in de voedselindustrie zijn PVC, HDPE, HMPE, POM/PA, Polycarbonaat en PP. Moeiteloos snijden we door deze materialen heen en zorgen voor een super gladde afwerking.

KUNST & OVERIG

Ook voor bijzondere creaties kunt u bij ons terecht. Van ornamenten tot reclameborden. Tot onze klanten behoren ook kunstenaars, designers en reclamebureaus.

AGRO INDUSTRIE

Watersnijden kent ook vele toepassingen in de agrarische en groen-industrie. Denk aan onderdelen voor bomenrooimachines, sorteermachines, verpakkingsmachines, maar ook snijwerk voor ploegen, balenklemmen, plant- en pootmachines kunnen wij verzorgen. Ook de nabewerking kunnen wij voor onze rekening nemen, zodat u een compleet product ontvangt welke u direct kunt toepassen.

Back To Top