Skip to content
Watersnijden

Natuursteen op maat snijden

Natuursteen materialen als graniet, marmer, hardsteen en keramische tegels lenen zich perfect voor watersnijden.

Natuursteen op maat snijden

Natuursteen materialen als graniet, marmer, hardsteen en keramische tegels lenen zich perfect voor watersnijden.

Door de variatie in snijdruk kunnen we harde en zachte steensoorten gemakkelijk en in elke vorm bewerken. Ook kalksteen, en gewoon beton. Door onze ervaring en gereedschappen kunnen we ook kwetsbare materialen kantelen en eventueel laten monteren / transporteren door Hijsen in het Nauw.

Het toevoegen van abrasief aan watersnijden van natuursteen

Door het toevoegen van abrasief aan watersnijden kunnen uiterst precieze vormen uit diverse natuursteen materialen gesneden worden. Door de zeer hoge druk en het scherpe, fijne zand (abrasief) ontstaat een zeer fijne snijrand en kan tot een dikte van maar liefst 200 mm gesneden worden. Daarnaast is er verder (vrijwel) geen nabehandeling nodig. En omdat er ook door veel dikkere oppervlaktes gesneden kan worden dan met andere manieren van snijden het geval is, kunnen er ook meerdere lagen tegelijk behandeld worden wat zowel in de kosten als voor de levertijd enorme voordelen oplevert.

Dag en nacht volledig geautomatiseerd materialen als marmer, beton en graniet watersnijden

Dankzij ons volledig geautomatiseerde systeem kunnen we 7 dagen per week, 24 uur per dag natuursteen watersnijden. Op deze manier verkorten we de levertijden voor onze klanten aanzienlijk en kunnen we de hoge service bieden die verwacht mag worden.

Bij MDS Parts zijn we expert op het gebied van watersnijden en door onze uitstekende software zijn we in staat om meerdere producties met een optimaal rendement uit het natuursteen te snijden. Dus duurzaam, en kostenefficiënt.

VOORDELEN NATUURSTEEN OP MAAT SNIJDEN

Beton op maat snijden biedt veel voordelen ten opzichte van laser- of plasmasnijden:

  • Vrijwel braamloze snede
  • De snede is constant en van hoge kwaliteit
  • Er wordt geen warmte in het materiaal gebracht, waardoor de eigenschappen van het materiaal gelijk blijven
  • Geen vervorming of verkleuring op de snijranden
  • Er ontstaan tijdens het snijproces geen giftige dampen
  • Er kan fijner en nauwkeuriger worden gesneden dan met een laser of plasma
  • Je kunt veel kleinere gaatjes snijden
watersnijden_detail
Watersnijden

bewerkingen:

UW WERKTEKENINGEN AANLEVEREN

BINNEN 1 WERKDAG ZULLEN WIJ UW AANLEVERING IN BEHANDELING NEMEN

Via onze aanleverpagina kunt u zelf de tekeningen uploaden en diverse parameters invoeren. Hierna doen we u binnen 24 uur een passende offerte toekomen. Na goedkeuring van de offerte starten we direct de productie. Uw goedgekeurde concept zal worden omgezet in werkelijkheid. Onze watersnijdtafels zullen de productie realiseren en we houden u digitaal op de hoogte middels foto’s. Hierna zullen we uw eindproduct direct afleveren.

Back To Top