skip to Main Content
Watersnijden

RVS snijden met water

RVS, in de volksmond roestvrij staal, is een veredeld metaal. RVS wordt toegepast waar een goede weerstand tegen corrosie nodig is.

RVS snijden met water

RVS, in de volksmond roestvrij staal, is een veredeld metaal. RVS wordt toegepast waar een goede weerstand tegen corrosie nodig is.

Bij MDS Parts hebben we een zeer uitgebreid assortiment roestvrij staal op voorraad. In alle kwaliteiten en in een groot aantal maten, vormen en oppervlakte-uitvoeringen.

Watersnijden is perfect voor het snijden van RVS en biedt verschillende voordelen. Zo is het mogelijk om staal met een hoge snelheid te bewerken wat prijstechnisch altijd gunstig is. Daarnaast is het mogelijk om met uiterste nauwkeurigheid contouren en gaten te snijden in roestvrij staal, ongeacht de dikte. Naast deze hoge toleranties kunnen we een mooi snijoppervlak krijgen. Omdat het een koud proces is zullen er geen extra spanningen in het materiaal komen en zal de snijkant niet verhard worden.

Watersnijden met abrasief

Door het toevoegen van abrasief aan watersnijden kunnen uiterst precieze vormen uit RVS gesneden worden met een zeer fijne rand en tot een dikte van maar liefst 200 mm. Daarnaast is er (vrijwel) geen verdere nabehandeling nodig. En omdat er ook door veel dikkere oppervlaktes gesneden kan worden dan met bijvoorbeeld lasersnijden het geval is, kunnen er ook meerdere lagen tegelijk behandeld worden wat zowel in de kosten als voor de levertijd enorme voordelen oplevert.

Dag en nacht RVS watersnijden: volledig geautomatiseerd

Dankzij ons volledig geautomatiseerde systeem kunnen we 7 dagen per week, 24 uur per dag RVS watersnijden. Op deze manier verkorten we de levertijden voor onze klanten aanzienlijk en kunnen we de hoge service bieden die verwacht mag worden. 

Bij MDS Parts zijn we expert op het gebied van RVS watersnijden en door onze uitstekende software zijn we in staat om meerdere producties met een optimaal rendement uit het RVS te snijden. Dus duurzaam, en kostenefficiënt.

Watersnijden

Soorten RVS

MDS parts heeft koudgewalst- en warmgewalst staal in het assortiment en diverse soorten voorradig tot een dikte van 60mm. Diktes boven 60mm kunnen we zeer snel voorradig hebben. In onderstaande tabel ziet u het assortiment RVS met daarachter de eigenschappen:

Legering
Werkstofnr.
Hittebestendig
Zeewaardig
Foodgrade
Lasbaar
Verspaanbaar
Vervormbaar
RVS304
1.4301
B
C
C
A
B
A
RVS316
1.4401
B
A
A
A
B
A
RVS316TI
1.4571
A
A
A
A
B
B
RVS321
1.4541
A
A
A
A
C
B
RVS430
1.4016
A
A
A
B
B
A

A – Ja
B – Beperkt
C – Nee

RVS Materialen

Buiten deze materialen hebben we uiteraard ook de mogelijkheid voor het leveren van tranenplaat, geslepen, of speciale legeringen te verwerken. Vraag hiervoor gerust naar advies.

UW WERKTEKENINGEN AANLEVEREN

BINNEN 1 WERKDAG ZULLEN WIJ UW AANLEVERING IN BEHANDELING NEMEN

Via onze aanleverpagina kunt u zelf de tekeningen uploaden en diverse parameters invoeren. Hierna doen we u binnen 24 uur een passende offerte toekomen. Na goedkeuring van de offerte starten we direct de productie. Uw goedgekeurde concept zal worden omgezet in werkelijkheid. Onze watersnijdtafels zullen de productie realiseren en we houden u digitaal op de hoogte middels foto’s. Hierna zullen we uw eindproduct direct afleveren.

Back To Top