skip to Main Content
Watersnijden

Kunststof snijden met water

Watersnijden is perfect voor het snijden van kunststof en biedt verschillende voordelen.

Kunststof snijden met water

Watersnijden is perfect voor het snijden van kunststof en biedt verschillende voordelen.

Zo is het mogelijk om kunststof met een hoge snelheid te bewerken wat prijstechnisch altijd gunstig is, maar levert het vooral zeer fijne randen op en kan er met uiterste precisie welke vorm van ook worden uitgesneden. Voor de onderdelen van landbouw- en productiemachines worden vaak kunststoffen gebruikt. Denk hierbij aan onderdelen zoals: glijlagers, tandwielen, kabelschijven en beschermkappen.

Kunststof watersnijden met abrasief

Door het toevoegen van abrasief aan het watersnijden kunnen uiterst precieze vormen uit kunststof gesneden worden met een zeer fijne rand. Zo is er (vrijwel) geen verdere nabehandeling nodig. En omdat er ook door veel dikkere oppervlaktes gesneden kan worden dan met andere manieren van snijden het geval is, kunnen er ook meerdere lagen tegelijk behandeld worden wat zowel in de kosten als voor de levertijd enorme voordelen oplevert.

Dag en nacht volledig geautomatiseerd kunststof op maat maken

Dankzij ons volledig geautomatiseerde systeem kunnen we 7 dagen per week, 24 uur per dag kunststof watersnijden. Op deze manier verkorten we de levertijden voor onze klanten aanzienlijk en kunnen we de hoge service bieden die verwacht mag worden. Bij MDS Parts zijn we expert op het gebied van kunststof watersnijden en door onze uitstekende software zijn we in staat om meerdere producties met een optimaal rendement uit het kunststof te snijden. Dus duurzaam, maar ook voordelig.

Watersnijden

Soorten kunststof

Op deze pagina tonen wij u welke kunststoffen u kunt inzetten en welke kunststoffen het beste bij uw machineonderdelen passen. MDS parts heeft diverse soorten en kleuren kunststoffen op voorraad in diverse diktes

Materialen
Dyn. Toepassingen
Levensmiddelen
Zelfdovend
Lasbaar
Verlijmbaar
Slijtvast
POM
A
A
C
B
B
C
HMPE
B
A
C
A
B
A
PA
A
A
C
B
B
A
PETP
A
A
C
B
A
A
PEEK
A
A
A
B
B
A
PTFE
A
A
A
C
C
C
PVDF
B
A
A
A
C
C
PP
B
A
C
A
B
C
PVC
B
B
A
A
A
C
PC
C
C
A
A
A
C
PUR
B
B
C
C
B
A
PMMA
C
A
C
A
A
C

A – Ja
B – Beperkt
C – Nee

bewerkingen:

UW WERKTEKENINGEN AANLEVEREN

BINNEN 1 WERKDAG ZULLEN WIJ UW AANLEVERING IN BEHANDELING NEMEN

Via onze aanleverpagina kunt u zelf de tekeningen uploaden en diverse parameters invoeren. Hierna doen we u binnen 24 uur een passende offerte toekomen. Na goedkeuring van de offerte starten we direct de productie. Uw goedgekeurde concept zal worden omgezet in werkelijkheid. Onze watersnijdtafels zullen de productie realiseren en we houden u digitaal op de hoogte middels foto’s. Hierna zullen we uw eindproduct direct afleveren.

Back To Top