Skip to content
Watersnijden

Staal snijden met water

Watersnijden is perfect voor het snijden van staal en biedt verschillende voordelen.

Staal snijden met water

Watersnijden is perfect voor het snijden van staal en biedt verschillende voordelen.

Zo is het mogelijk om staal met een hoge snelheid te bewerken wat voor de prijs altijd gunstig is en is het mogelijk om het met uiterste nauwkeurigheid contouren en gaten te snijden in staal, ongeacht de dikte. Naast deze hoge toleranties kunnen we door watersnijden een mooi snijoppervlak krijgen.

Watersnijden met abrasief

Door het toevoegen van abrasief aan watersnijden kunnen uiterst precieze vormen uit staal gesneden worden met een zeer fijne rand en tot een dikte van maar liefst 200 mm. Daarnaast is er (vrijwel) geen verdere nabehandeling nodig. En omdat er ook door veel dikkere oppervlaktes gesneden kan worden dan met bijvoorbeeld lasersnijden het geval is, kunnen er ook meerdere lagen tegelijk behandeld worden wat zowel in de kosten als voor de levertijd enorme voordelen oplevert.

Dag en nacht watersnijden: volledig geautomatiseerd

Dankzij ons volledig geautomatiseerde systeem kunnen we 7 dagen per week, 24 uur per dag kunststof watersnijden. Op deze manier verkorten we de levertijden voor onze klanten aanzienlijk en kunnen we de hoge service bieden die verwacht mag worden. 

Bij MDS Parts zijn we expert op het gebied van staal watersnijden en door onze uitstekende software zijn we in staat om meerdere producties met een optimaal rendement uit het staal te snijden. Dus duurzaam, en kostenefficiënt.

VOORDELEN STAAL OP MAAT SNIJDEN

Beton op maat snijden biedt veel voordelen ten opzichte van laser- of plasmasnijden:

  • Vrijwel braamloze snede
  • De snede is constant en van hoge kwaliteit
  • Er wordt geen warmte in het materiaal gebracht, waardoor de eigenschappen van het materiaal gelijk blijven
  • Geen vervorming of verkleuring op de snijranden
  • Er ontstaan tijdens het snijproces geen giftige dampen
  • Er kan fijner en nauwkeuriger worden gesneden dan met een laser of plasma
  • Je kunt veel kleinere gaatjes snijden
watersnijden_detail
Watersnijden

Soorten staal

MDS parts heeft koudgewalst- en warmgewalst staal in het assortiment en diverse soorten voorradig tot een dikte van 60mm. Diktes boven 60mm kunnen we zeer snel voorradig hebben. In onderstaande tabel ziet u het assortiment staal met daarachter de eigenschappen:

Legering
Werkstofnr.
Slijtvast
Vervormbaar
Slag en Stootbelasting
Lasbaar
Verspaanbaar
S235
10038
C
A
B
A
A
S355
10577
C
A
B
A
A
S690
18928
A
A
B
A
B
S700
18974
A
A
B
A
B
Corten
18946
C
A
B
A
A
400HB
A
A
A
B
B
450HB
A
A
A
B
B
500HB
A
A
A
B
B

A – Zeer goed
B – Goed
C – Matig
D – Ongeschikt

Materialen

Buiten deze materialen hebben we uiteraard ook de mogelijkheid voor het leveren van tranenplaat, verzinkt, of speciale legeringen te verwerken. Vraag hiervoor gerust naar advies door contact met ons op te nemen.

UW WERKTEKENINGEN AANLEVEREN

BINNEN 1 WERKDAG ZULLEN WIJ UW AANLEVERING IN BEHANDELING NEMEN

Via onze aanleverpagina kunt u zelf de tekeningen uploaden en diverse parameters invoeren. Hierna doen we u binnen 24 uur een passende offerte toekomen. Na goedkeuring van de offerte starten we direct de productie. Uw goedgekeurde concept zal worden omgezet in werkelijkheid. Onze watersnijdtafels zullen de productie realiseren en we houden u digitaal op de hoogte middels foto’s. Hierna zullen we uw eindproduct direct afleveren.

Back To Top