Skip to content
Watersnijden

Koperen plaat snijden met water

Koper is een zeer duurzaam materiaal en heeft een goede weerstand tegen bijvoorbeeld atmosferische corrosie, wat bijvoorbeeld blijkt uit eeuwenoude dakbedekkingen op gebouwen.

Koperen plaat snijden met water

Koper is een zeer duurzaam materiaal en heeft een goede weerstand tegen bijvoorbeeld atmosferische corrosie, wat bijvoorbeeld blijkt uit eeuwenoude dakbedekkingen op gebouwen.

Koper is niet magnetisch en heeft een desinfecterende en/of antibacteriële werking. Koper wordt door de luxe uitstraling ook veelvuldig voor decoratieve doeleinden gebruikt. Watersnijden is bij uitstek geschikt voor het snijden van koper en biedt verschillende voordelen. Zo is het mogelijk om koper met een hoge snelheid te bewerken en door het koude proces kunnen we enorm hoge toleranties halen en een mooi snijoppervlak krijgen.

Tegenwoordig wordt koper vaak toegepast in de bouw als gevelbekleding, voor elektrische contacten en warmtegeleiders.

Het toevoegen van abrasief bij watersnijden

Door het toevoegen van abrasief aan watersnijden kunnen uiterst precieze vormen uit koper gesneden worden met een zeer fijne rand en tot een dikte van maar liefst 200 mm. Daarnaast is er verder (vrijwel) geen nabehandeling nodig. En omdat er ook door veel dikkere oppervlaktes gesneden kan worden dan met andere manieren van snijden het geval is, kunnen er ook meerdere lagen tegelijk behandeld worden wat zowel in de kosten als voor de levertijd enorme voordelen oplevert.

Dag en nacht, volledig geautomatiseerd koperen platen watersnijden

Dankzij ons volledig geautomatiseerde systeem kunnen we 7 dagen per week, 24 uur per dag koperen platen watersnijden. Op deze manier verkorten we de levertijden voor onze klanten aanzienlijk en kunnen we de hoge service bieden die verwacht mag worden. Bij MDS Parts zijn we expert op het gebied van koperen platen watersnijden en door onze uitstekende software zijn we in staat om meerdere producties met een optimaal rendement uit het koper te snijden. Dus duurzaam, en kostenefficiënt.

VOORDELEN KOPER OP MAAT SNIJDEN

Beton op maat snijden biedt veel voordelen ten opzichte van laser- of plasmasnijden:

  • Vrijwel braamloze snede
  • De snede is constant en van hoge kwaliteit
  • Er wordt geen warmte in het materiaal gebracht, waardoor de eigenschappen van het materiaal gelijk blijven
  • Geen vervorming of verkleuring op de snijranden
  • Er ontstaan tijdens het snijproces geen giftige dampen
  • Er kan fijner en nauwkeuriger worden gesneden dan met een laser of plasma
  • Je kunt veel kleinere gaatjes snijden
watersnijden_detail
Watersnijden

Koper, Messing en brons is bij MDS parts direct uit voorraad leverbaar

Legering
Soort
Slijtvast
Zeewaardig
Soldeerbaar
Lasbaar
Verspaanbaar
Vervormbaar
CuSn6
Fosforbrons & Gietbrons
A
A
A
C
A
A
CuSn7
Rg7
A
A
A
C
A
B
CuAl10
Alu brons
A
A
A
C
B
B
CuZn37
Messing
A
A
A
A
A
A
Cu-ETP
Koper
C
C
A
A
A
A

A – Ja
B – Beperkt
C – Nee

MDS kan dit voor u betekenen:

UW WERKTEKENINGEN AANLEVEREN

BINNEN 1 WERKDAG ZULLEN WIJ UW AANLEVERING IN BEHANDELING NEMEN

Via onze aanleverpagina kunt u zelf de tekeningen uploaden en diverse parameters invoeren. Hierna doen we u binnen 24 uur een passende offerte toekomen. Na goedkeuring van de offerte starten we direct de productie. Uw goedgekeurde concept zal worden omgezet in werkelijkheid. Onze watersnijdtafels zullen de productie realiseren en we houden u digitaal op de hoogte middels foto’s. Hierna zullen we uw eindproduct direct afleveren.

Back To Top