Skip to content
MDS Parts

OVER MDS PARTS

Wie zijn wij?

OVER MDS PARTS

Wie zijn wij?

Welkom bij MDS Parts, uw toegewijde partner in precisie-engineering en op maat gemaakte machineonderdelen! Gevestigd in Veenendaal, vormen wij een hecht team van vakmensen die gedreven worden door passie voor technologie en vakmanschap.

Met jarenlange ervaring in de sector hebben we ons gespecialiseerd in het op maat maken van machineonderdelen met behulp van geavanceerde watersnijtechnieken. Onze ultramoderne faciliteiten stellen ons in staat om zelfs de meest complexe ontwerpen met ongeëvenaarde precisie te realiseren. Maar we gaan verder dan alleen watersnijden; onze expertise omvat ook nabewerkingen zoals draaien en frezen, waardoor we een alles-in-één oplossing bieden voor al uw engineeringbehoeften.

MDS Parts
MDS Parts
MDS Parts

DE TECHNIEK VAN MDS PARTS

MDS Parts is gespecialiseerd in watersnijden. Watersnijden, ook wel waterstraalsnijden genoemd, is een veelzijdige techniek met oneindig veel toepassingsmogelijkheden. Hoe gaat het in zijn werk? Water wordt met behulp van hydraulische drukversterkers van mechanische hogedrukpompen op zeer hoge druk gebracht (tot wel 3600 bar), en vervolgens door een straalbuis en spuitkop geperst. De druk achter het water is zo groot dat het met meer dan tweemaal de snelheid van het geluid uit de straalbuis komt en zo een snijdende werking krijgt. De waterstraal is zeer nauwkeurig en kan de meest complexe vormen snijden.

PRODUCTIE MET EN ZONDER BRASIEF

Het gros van de materialen die wij bewerken bestaat uit harde en slijtvaste materialen, zoals bijvoorbeeld staal, rvs, aluminium of marmer. Dit wordt abrasief gesneden. Bij abrasieve productie wordt er heel fijn zand (garnet) aan de waterstraal toegevoegd. Door toevoeging van het garnet ontstaat er een schurende en slijpende werking van de waterstraal, waardoor deze makkelijker door harde materialen snijdt. Watersnijden zonder abrasief wordt toegepast om dunne kunststoffen en transparante materialen te snijden.

MDS Parts

VOORUITDENKEN & NABEWERKEN

WIJ HEBBEN RUIME ERVARING

Door onze ruime ervaring in diverse industrieën en de machinebouw weten we wat de klant nodig heeft. Wij denken mee in het gehele proces, van ontwerp tot nabewerking. Zo kunnen wij een product gereedmaken voor verdere bewerking, het beschermen of vervolgstappen vereenvoudigen. Machineonderdelen leveren we af inclusief de boorgaten, zodat de klant deze niet meer hoeft na te boren. Voor verspanende bedrijven kunnen wij de contouren voorsnijden en gaten voorboren, zo kunnen zij zich concentreren op de bewerking van het plaatmateriaal. Het is onze missie om een compleet product af te leveren waarin de nabewerking grotendeels al verzorgd is.

VOORDELEN ONZE TECHNIEK

Een veel gebruikte techniek van MDS Parts betreft watersnijden. Deze techniek heeft vele voordelen:

 • Vrijwel braamloze snede
 • De snede is constant en van hoge kwaliteit
 • Er wordt geen warmte in het materiaal gebracht, waardoor de eigenschappen van het materiaal gelijk blijven
 • Geen vervorming of verkleuring op de snijranden
 • Er ontstaan tijdens het snijproces geen giftige dampen
 • Er kan fijner en nauwkeuriger worden gesneden dan met een laser of plasma
 • Je kunt veel kleinere gaatjes snijden
MDS Parts
MDS Parts

ONZE PRODUCTIE: MATERIAAL ONAFHANKELIJK

MDS Parts maakt gebruik van zachte schuimen tot harde steensoorten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een greep uit de materialen:

ONZE PRODUCTIE: MATERIAAL ONAFHANKELIJK

MDS Parts maakt gebruik van zachte schuimen tot harde steensoorten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een greep uit de materialen:

 • Steenachtige materialen: marmer, graniet, keramiek etc.
 • Glas: vlakglas, dubbel glas, gekleurd glas, spiegels etc.
 • Metalen: staal, rvs(roestvaststaal)koper, titanium, aluminium etc.
 • Hout: spaanplaten, MDF, eiken, teak etc.
 • Textielen en natuurlijke materialen als rubber.
 • Samengestelde materialen: trespa met dubbelzijdig verlijmd aluminium, etc.
MDS Parts

KLANTENGROEP VAN MDS PARTS

Enkele industrieën waarvoor wij werken

MACHINEBOUW

MDS Parts is een ideale partner voor de machinebouw. Middels onze watersnijd techniek met het koude snijproces wordt vervorming, delaminatie, scheurvorming en verkleuring voorkomen. Moeiteloos snijden we door de materialen aluminium, rvs, HMPE, POM, koolstofvezel, titanium en composieten. Doordat we tijd reserveren voor spoedklussen kunnen we hier snel op inspelen wanneer u een vervangend onderdeel nodig heeft. Denk hierbij aan tandwielen, geleiders, pakkingen, flenzen en vele andere toepassingen.

VOEDSELINDUSTRIE

Watersnijden is uitermate geschikt voor de voedselindustrie. Door de techniek van het waterstraalsnijden zijn de sneden uitzonderlijk glad. Bacteriën krijgt zo geen kans zich te hechten aan de snijvlakken. Veel gebruikte kunststoffen in de voedselindustrie zijn PVC, HDPE, HMPE, POM/PA, Polycarbonaat en PP. Moeiteloos snijden we door deze materialen heen en zorgen voor een super gladde afwerking.

KUNST & OVERIG

Ook voor bijzondere creaties kunt u bij ons terecht. Van ornamenten tot reclameborden. Tot onze klanten behoren ook kunstenaars, designers en reclamebureaus.

AGRO INDUSTRIE

Watersnijden kent ook vele toepassingen in de agrarische en groen-industrie. Denk aan onderdelen voor bomenrooimachines, sorteermachines, verpakkingsmachines, maar ook snijwerk voor ploegen, balenklemmen, plant- en pootmachines kunnen wij verzorgen. Ook de nabewerking kunnen wij voor onze rekening nemen, zodat u een compleet product ontvangt welke u direct kunt toepassen.

Back To Top