skip to Main Content

Watersnijden Metaal

Voordelen snijden van metaal met water

Metaal snijden met water? Klinkt gek maar het kan. Als er maar genoeg druk op het water staat. Met onze watersnijtafel kunnen we elke gewenste vorm uit metaal maken. Dat lukt doordat de waterdruk enorm is: we bewerken ons materiaal met 3600 bar. Nadat we de gewenste vorm hebben uitgesneden zijn we meteen klaar: dat is het voordeel van deze nieuwe manier van werken. Er blijven geen bramen achter in het metaal als er met water wordt gewerkt.

Verschillende soorten metaal

IJzer, aluminium, koper, staal, koper, messing, roestvrijstaal, chroom of legeringen: elk metaal kan met water worden bewerkt. Ook samengestelde materialen kunnen we bewerken. Bij heel dik materiaal hebben we niet genoeg aan alleen water. We voegen dan een klein beetje zand toe. Op die manier kunnen we ook zwaar metaal bewerken.

Voordelen metaal snijden met water

Metaal dat bewerkt wordt met water vervormt en verkleurt niet. Ook is nabewerking meestal niet nodig. Water laat zo goed als geen bramen achter. Nog een voordeel: er wordt niet met warmte gewerkt. Hierdoor veranderen de eigenschappen van metaal niet. Voor onze medewerkers is er nog een extra voordeel: bij het bewerken van materiaal met water komen er geen giftige dampen vrij.

Wanneer watersnijden?

Watersnijden is de ideale manier om een ingewikkeld ontwerp zo strak mogelijk vorm te geven. Denkt u bijvoorbeeld aan reclame-uitingen, machinebouw, offshore toepassingen of bij de productie van prototypes. We snijden veel machine-onderdelen zoals tandwielen, messen en zaagbladen. Doordat er weinig materiaalverlies is, kan er ook tegen gunstige tarieven worden geproduceerd. Zo kunnen we ook zeer complexe ontwerpen voor een redelijke prijs maken.

Laat u overtuigen

Heeft u nog niet eerder kennis gemaakt met de techniek van waterstraalsnijden? Dan bent u van harte welkom in Rhenen, waar u onze watersnijtafel in actie kunt zien. Ook kunt u zich altijd laten adviseren over de haalbaarheid van een ontwerp. Door onze ruime ervaringen kunnen we u uitstekend adviseren.

Hulp nodig bij het maken van topproducten? Bekijk onze diensten.

team MDS PARTS

Machine onderdelen op maat produceren is onze specialisme. Dit doen wij middels meerdere technieken zoals watersnijden, frezen (verspanen) en draaien. Kwalitatief duurzame producten afleveren is ons vak. Met een gepassioneerd team van experts zetten wij ons iedere dag in, om de mooiste producten tegen de beste prijs en van de hoogste kwaliteit te maken. Goede service, maatwerk en een snelle levering horen daar zeker bij!

Wij zijn vakkundig en allround: van ontwerpen tot productie; van oplevering tot transport. Bovendien zijn al onze medewerkers gecertificeerd. Door onze jarenlange ervaring kunt u dus altijd rekenen op een betrouwbare en vakkundige service. Daarnaast gebruiken wij ook alleen maar de meest hoogwaardige materialen en technieken, waardoor wij een optimale productie aanbieden.

Wilt u meer weten over MDS PARTS? Bel ons: 0318 - 647 403

Back To Top