skip to Main Content

Plaatwerken snijden

Plaatwerken snijden
Steeds meer bedrijven ontdekken dat water de beste manier is om plaatwerken te behandelen. Staal, RVS en aluminium zijn de producten die tot voor kort vaak met warmtesnijders werden bewerkt. Niet ideaal want door de hitte die vrijkomt, blijft het materiaal niet intact en is veel nabewerking noodzakelijk. Met watersnijden gaat er geen materiaal verloren en hoeven snijvlakken amper nabewerkt te worden. Watergroup bewerkt metaal in elke gewenste vorm. Voor het snijden van plaatwerken voegen we een kleine hoeveelheid fijn zand toe om de straal meer snijkracht te geven. Maar bij Watergroup snijden we niet alleen. We verspanen en kanten ook.

Kanten plaatwerken

Bij Watergroup kanten we vrijwel dagelijks plaatwerken. We buigen alle mogelijke 3D-contouren en helpen u zo te besparen op laskosten. We zijn in staat om enkelstuks of series te produceren en ook het frees- en snijwerk te verzorgen. We buigen en zetten vrijwel elk materiaal. Kanten is niet alleen een manier om laskosten te besparen, het ziet er ook mooier uit. Bovendien levert het een sterke constructie op. Om plaatwerken goed te kunnen kanten is vakmanschap noodzakelijk. Bij kanten kunnen makkelijk beschadigingen ontstaan. In het ergste geval ontstaan er scheuren in het materiaal of krijgen bewerkingen een andere vorm. Om dit te voorkomen is het belangrijk met de opdrachtgever in gesprek te gaan over het ontwerp en de mogelijkheden. Bij Watergroup weten we hoe belangrijk een goede samenwerking is als het gaat om het bewerken van plaatwerken. Door uw wensen af te stemmen op onze mogelijkheden kunnen we zorgen voor de beste kwaliteit kantwerk.

Frezen

Soms is nabewerking na watersnijden toch nodig. Gelukkig kunnen wij dat ook. We frezen plaatwerken na als het nodig is en zorgen voor een perfecte nabewerking. En hoe enthousiast we ook zijn over watersnijden: soms is het beter om materiaal op een andere manier te bewerken. Papier, karton of hout bijvoorbeeld kunnen beter uit de buurt van water blijven. Ook gehard glas en sommige vormen van composiet moeten op een andere manier worden bewerkt.

Compleet aanbod

Bij Watergroup is uw plaatwerk in goede handen. Of we nou enkelstuks of een serie moeten maken: we zijn in staat om snel te leveren. Twijfelt u over de juiste bewerking van uw materiaal? Neem dan contact met ons op: we denken graag mee en verrassen u met wat er allemaal mogelijk is.

team MDS PARTS

Machine onderdelen op maat produceren is onze specialisme. Dit doen wij middels meerdere technieken zoals watersnijden, frezen (verspanen) en draaien. Kwalitatief duurzame producten afleveren is ons vak. Met een gepassioneerd team van experts zetten wij ons iedere dag in, om de mooiste producten tegen de beste prijs en van de hoogste kwaliteit te maken. Goede service, maatwerk en een snelle levering horen daar zeker bij!

Wij zijn vakkundig en allround: van ontwerpen tot productie; van oplevering tot transport. Bovendien zijn al onze medewerkers gecertificeerd. Door onze jarenlange ervaring kunt u dus altijd rekenen op een betrouwbare en vakkundige service. Daarnaast gebruiken wij ook alleen maar de meest hoogwaardige materialen en technieken, waardoor wij een optimale productie aanbieden.

Wilt u meer weten over MDS PARTS? Bel ons: 0318 - 647 403

Back To Top