skip to Main Content

Watersnijden Techniek

Toptechniek en topresultaten
Wel eens iemand ademloos naar een machine zien kijken? Wij wel. Bijna dagelijks zelfs. Een van de leukste dingen aan ons werk is het moment waarop een klant voor het eerst komt kijken. Het liefst een klant die eigenlijk niet zo’n vertrouwen heeft in snijden met water. We doen het voor de verbaasde blik in hun ogen als ze zien wat we allemaal kunnen. Maar we doen het vooral omdat we het zelf zo mooi vinden: snijden met water.

Simpele techniek met groot effect

We kunnen er een mooi verhaal van maken maar watersnijden is eigenlijk niets meer en niets minder dan met heel veel waterdruk materiaal bewerken. Meestal is alleen een harde waterstraal genoeg maar soms hebben we ook wat extra’s nodig. We voegen dan een klein beetje zand toe. Dat noemen we abrasief bewerken.

Enorme kracht en precisie

Als we zeggen ‘krachtige waterstraal’ bedoelen we niet de kracht van een hogedrukspuit. Snijden met water gebeurt met een druk van soms wel 3600 bar. Ter vergelijking: een gewone consumentenhogedrukspuit maakt gebruik van 125 bar. Onze waterstraalsnijder is niet alleen superkrachtig maar ook ontzettend precies. En dan zijn er nog de 5 voordelen van watersnijden tegenover snijden met een laser:

  1. Superstrakke snedes. Er blijven bijna geen bramen over en er is dus ook bijna geen nabewerking nodig. Bovendien is de kwaliteit van de snede constant.
  2. De eigenschappen van het materiaal dat wordt bewerkt blijven intact. Er ontstaan geen vervormingen omdat er geen warmte wordt gebruikt.
  3. Elk materiaal, met uitzondering van papier, kan worden gesneden.
  4. Weinig materiaalverspilling.
  5. Er kan veel nauwkeuriger worden gesneden dan met een laser of plasma. Ook is het mogelijk om superkleine gaatjes te snijden.

Onze watersnijtafel

De krachtpatser die het werk voor ons doet, is de ByJetSmart 3015 van Bystronic. Dit is een van de beste watersnijtafels die op de markt is. De tafel is niet alleen krachtig maar ook ontzettend snel: er kan 1000 meter per seconde mee worden bewerkt. Nog een geheim wapen: de ByJetSmart3015 kan perfect berekenen hoe er het meeste uit het materiaal kan worden gesneden. Dat zorgt voor minder materiaalverlies en dus ook voor lagere kosten.

team MDS PARTS

Machine onderdelen op maat produceren is onze specialisme. Dit doen wij middels meerdere technieken zoals watersnijden, frezen (verspanen) en draaien. Kwalitatief duurzame producten afleveren is ons vak. Met een gepassioneerd team van experts zetten wij ons iedere dag in, om de mooiste producten tegen de beste prijs en van de hoogste kwaliteit te maken. Goede service, maatwerk en een snelle levering horen daar zeker bij!

Wij zijn vakkundig en allround: van ontwerpen tot productie; van oplevering tot transport. Bovendien zijn al onze medewerkers gecertificeerd. Door onze jarenlange ervaring kunt u dus altijd rekenen op een betrouwbare en vakkundige service. Daarnaast gebruiken wij ook alleen maar de meest hoogwaardige materialen en technieken, waardoor wij een optimale productie aanbieden.

Wilt u meer weten over MDS PARTS? Bel ons: 0318 - 647 403

Back To Top