skip to Main Content

Watersnijden Hout

Hout snijden met water
Het lijkt misschien geen goede combinatie: hout en water. Zeker niet als het om onbehandeld hout gaat. Leg maar eens een stuk ongelakt hout in de regen. Wat gebeurt er met het uiterlijk en de vorm? Meestal weinig goeds. Toch is er een uitzondering op de regel: watersnijden. Dit is namelijk een uitstekende manier om hout te bewerken! Bij Watergroup bewerken we niet alleen metaal, voedsel of kunststof met water. Ook hout snijden we graag.

Voordelen hout snijden met water

In de interieurbouw en meubelbouw is het al bekend: watersnijden zorgt voor de mooiste en strakste resultaten. Ook als het gaat om houtbewerking. We snijden hout in elke vorm, zonder dat er verkleuringen te zien zijn aan de snijzijde. De snede is messcherp en van constante kwaliteit. Restmateriaal? Dat is er bijna niet omdat onze waterstraalmachines heel nauwkeurig kunnen berekenen hoe er zo veel mogelijk vormen uit het materiaal kunnen worden gehaald.

Bijzondere vormen

In steeds meer interieurs zijn ze terug te vinden: letters van hout. Vaak zie je ze in de kinderkamer maar ze zijn ook geliefd als spreuk op de muur. Bij de meeste letters kun je maar beter niet te dichtbij komen: ze zijn niet mooi en strak gemaakt, er zitten ruwe kanten aan en de snede is allesbehalve strak. Met watersnijden maken we de mooiste letters die je ooit hebt gezien. Strak, in een bijzonder lettertype als je dat wil, en makkelijk na te bewerken.

Voordelen voor kunstenaars

Ook kunstenaars hebben het watersnijden ontdekt. In plaats van zelf uren bijschaven en zagen kiezen ze ervoor om onderdelen uit hun ontwerp te laten snijden met water. Voor veel houtbewerkers is dit een uitkomst. Zo kunnen ze zich concentreren op andere onderdelen van hun ontwerp die wel met de hand gemaakt moeten worden en het is mogelijk om elk gewenst ontwerp te snijden.

Alle soorten hout

Alle soorten hout kunnen met water worden gesneden. Bij Watergroup snijden we veel verlijmd multiplex, mdf en spaanplaat maar ook massief hout. Heb je een ontwerp in je hoofd maar beschik je niet over het talent om daar een tekening van te maken? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag op weg om iets moois te maken.Watersnijden Techniek

team MDS PARTS

Machine onderdelen op maat produceren is onze specialisme. Dit doen wij middels meerdere technieken zoals watersnijden, frezen (verspanen) en draaien. Kwalitatief duurzame producten afleveren is ons vak. Met een gepassioneerd team van experts zetten wij ons iedere dag in, om de mooiste producten tegen de beste prijs en van de hoogste kwaliteit te maken. Goede service, maatwerk en een snelle levering horen daar zeker bij!

Wij zijn vakkundig en allround: van ontwerpen tot productie; van oplevering tot transport. Bovendien zijn al onze medewerkers gecertificeerd. Door onze jarenlange ervaring kunt u dus altijd rekenen op een betrouwbare en vakkundige service. Daarnaast gebruiken wij ook alleen maar de meest hoogwaardige materialen en technieken, waardoor wij een optimale productie aanbieden.

Wilt u meer weten over MDS PARTS? Bel ons: 0318 - 647 403

Back To Top