Skip to content

Onmisbaar verspaningsgereedschap

Enig idee wat het ideale verspaningsgereedschap is? Een beitel misschien? Of anders wel een tap of een frees? Helaas: u zit ernaast. Het allerbeste gereedschap om materiaal te bewerken is… water! Onze watersnijmachine is het beste verspaningsgereedschap dat u zich maar kunt wensen. Met water bewerken we uw materiaal tot een product dat nog maar weinig verspaning nodig heeft. En als er toch nog een bewerking nodig is, hebben we alles in huis om dat mogelijk te maken: we snijden, frezen en draaien in een moeite door.

Voordelen watersnijden

Er zijn veel voordelen van voorbewerken met water. Een van de meest genoemde voordelen is dat deze techniek toe te passen is op veel verschillende materialen. Er zijn nog veel meer redenen om te kiezen voor watersnijden:

  • Water kan ook dik plaatmateriaal bewerken.
  • We hoeven bijna geen materiaal meer weg te gooien. Uit het restmateriaal kunnen we ook weer wat moois maken. Omdat we de waterstraalmachine heel precies kunnen afstellen, gebruiken we het materiaal heel efficiënt.
  • Het bewerkte materiaal vervormt niet door waterbewerking. Er is geen sprake van verkleuring, vervorming of scheurvorming door warmte.
  • Ook ingewikkelde ontwerpen als bijvoorbeeld tandwielen zijn makkelijk te maken.
  • Watersnijden is de oplossing voor de voedselindustrie. Het is een hygiënische manier van bewerken.
  • Er is vrijwel geen nabewerking meer nodig.

Toch nabewerking nodig? Bij MDS Parts weten we wat we doen

Bij Watergroup hebben we ruime ervaring met metaalbewerking. We komen uit de machinebouw en weten precies wat we moeten doen om materiaal perfect te bewerken. We weten ook dat spoedklussen erbij horen. Daarom zorgen we ervoor dat we altijd tijd en ruimte hebben voor bewerkingen die haast hebben. Een kapot tandwiel dat je productie in de soep laat lopen? Wij maken snel een nieuw exemplaar. Zo kunt u direct weer aan de slag.

Verspaningsgereedschap voor prototypes

We werken niet alleen voor de machinebouw. Ook particuliere ontwerpers weten ons te vinden. We worden ook veel gevraagd om mee te denken bij de ontwikkeling van prototypes. Door onze jarenlange ervaring zijn we in staat om snel een inschatting te maken van hoe we u zo goed mogelijk kunnen helpen. Precisiewerk is onze specialiteit. CNC draaien doen we veel en graag.

Hulp nodig bij het maken van topproducten? Bekijk onze projecten.

Machine onderdelen op maat produceren is onze specialisme. Dit doen wij middels meerdere technieken zoals watersnijden, frezen (verspanen) en draaien. Kwalitatief duurzame producten afleveren is ons vak. Met een gepassioneerd team van experts zetten wij ons iedere dag in, om de mooiste producten tegen de beste prijs en van de hoogste kwaliteit te maken. Goede service, maatwerk en een snelle levering horen daar zeker bij!

Wij zijn vakkundig en allround: van ontwerpen tot productie; van oplevering tot transport. Bovendien zijn al onze medewerkers gecertificeerd. Door onze jarenlange ervaring kunt u dus altijd rekenen op een betrouwbare en vakkundige service. Daarnaast gebruiken wij ook alleen maar de meest hoogwaardige materialen en technieken, waardoor wij een optimale productie aanbieden.

Wilt u meer weten over MDS PARTS? Bel ons: 0318 - 647 403

Back To Top